Werkstress uit de taboesfeer

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wil snel een radicale cultuurverandering bij bedrijven om werkstress bespreekbaar te maken. In de week van 3 november 2014 wordt de Week van de Werkstress georganiseerd. Er wordt dan op allerlei manieren aandacht besteed aan werkdruk en werkstress.

Volgens de minister is stress een groot maatschappelijk probleem. In een interview met Nu.nl zegt hij: “Uit cijfers blijkt dat stress het grootste bedrijfsrisico is, maar het is vaak niet cool of macho om er over te praten.” In een speciale stressweek begin november wil hij dat binnen alle organisaties het taboe van het onderwerp gaat. Hij wil dat bedrijven en andere organisaties elkaar gaan vertellen hoe zij voorkomen dat de stress op de werkvloer ongezonde vormen aanneemt. Ook moeten er op de werkvloer zelf discussies op gang komen over de vraag hoe met het probleem moet worden omgegaan.

De campagne ‘Check je werkstress’ is opgezet om werkgevers en werknemers te wijzen op de risico’s van teveel werkstress. Het heeft tot doel het onderwerp ‘werkstress’ bespreekbaar te maken op de werkvloer. Onderdeel van de campagne is de Week van de Werkstress in november. Een uitgekozen moment om als werkgever te laten zien dat u het thema werkstress serieus neemt en ook bereid bent om initiatieven te nemen om werkstress te verlichten.

Helder Werk helpt u graag bij een passende invulling van deze week. Neem contact op via info@helderwerk.com!