Wat is een stoelmassage

Moment van ontspanning in de hedendaagse hectiek

In de hectische maatschappij van vandaag de dag is het essentieel om momenten van rust en herstel te vinden. Een stoelmassage biedt een effectieve manier om spanning en stress te verminderen, zelfs op de drukste momenten. Maar wat houdt een stoelmassage precies in en wat onderscheidt een 'normale' stoelmassage van een 'Shiatsu' stoelmassage'?

Op deze pagina kom je ook meer te weten over het verloop van een stoelmassage, de voordelen (effecten), de kosten, het effect op RSI en de fiscale voordelen van een stoelmassage.

Lees verder!

Verschil gewone en Shiatsu stoelmassage

Bij een gewone stoelmassage ligt de focus meestal op het masseren van spieren en het bieden van ontspanning. Hoewel dit zeker waardevol is, gaat een Shiatsu stoelmassage nog een stap verder. In onze holistische aanpak kijken we naar wat degene die in de stoel zit op dat moment nodig heeft. Hierin nemen we zowel het fysieke als mentale aspect mee.

Bij een Shiatsu stoelmassage maken we gebruik van de principes van de traditionele Japanse Shiatsu acupressuur, waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke drukpunten in het lichaam.

Door deze drukpunten te stimuleren, bevorderen we de energiecirculatie in het lichaam en helpen we blokkades op te heffen. Dit heeft niet alleen een ontspannend effect, maar stimuleert ook de zelfhelende kracht van het lichaam. Hierdoor kunnen klachten als gevolg van stress, spanning en een niet optimale werkhouding worden verminderd.

Silvia Chirinos - Databricks

"Databricks values employee wellness and as part of our wellness program we brought on Helder Werk to provide weekly chair massage sessions for our employees. It has been a delight working with Helder Werk. The office has helped us decide on a regular schedule and took all the guesswork from choosing massage therapists. The therapists matched with our office vibe seamlessly. We now have one regular masseuse that all of our employees look forward to welcoming on a weekly basis."

Silvia Chirinos | Office Manager Databricks

Masseurs door heel NL
Tevreden klanten
Gegeven massages

Goed om te weten

Het verloop van een stoelmassage

Je blijft volledig gekleed en neemt plaats in een speciaal ontworpen stoel voor de massage. Onze masseur gebruikt duimen, vingers en handpalmen om druk uit te oefenen op specifieke drukpunten, waardoor lichamelijke functies gestimuleerd worden en blokkades in het lichaam worden opgeheven. Hierdoor kan de energie weer vrij door het lichaam stromen. Een Shiatsu stoelmassage duurt ongeveer 20 minuten.

Bekijk ook